sunnuntai 3. huhtikuuta 2011


Christopher Paolini:


Eragon



Eragin on Christopher Paolinin perillis-sarjaan kuuluvan triologian ensimmäinen osa.

Kirjassa nuori Eragon poika löytää selkärankavuoristosta ihmeellisen kiven. Se ilmestyy tyhjästä ja hän päättää viedä sen kotiinsa. Sitten yöllä Eragonin käydessä nukkumaan kivi alkaa halkeilla ja paljastuu että se onkin lohikäärmeenmuna.

Eragon päättää pitää munasta kuoriutuvan poikasen ja heidän välilleen syntyy vahva sidos.

Lohikäärmeen nimeksi paljastuu Saphira. Saphira kuitenkin vetää ongelmia puoleensa ja kivestä kuulleet valtakunnan palvelijat saapuvat kylään. Eragonin täytyy paeta vaarallisia vihollisiaan tai liittyä valtakunnan palvelukseen.

Eragon lähtee pitkälle ja vaaralliselle taivalukselle seuranaan tarinankertoja Brom joka osoittautuu vanhaksi lohikäärmeratsastajaksi ja joka kouluttaa Eragonia matkan aikana. Eragon oppii miekkailemaan, käyttyämään magiaa ja oppii puhumaan muinaista kieltä ja lukemaan.

Hänen ja Saphiran tunnesidokset lujentuvat heidän kohdatessaan yhä uusia vaaroja. Eragon alkaa nähdä unia kauniista Arya haltiasta jonka Eragon pelastaa Bromin kuoltua. Bromin kuoltua Eragon tutustuu Murtaghiin jonka kanssa hän aloittaa matkan Palacarin autiomaan poikki ja kohti Vardeneiden eli kapialliseten luokse, pelastaakseen Aryan.

Matkan loppupuolella heitä lähtee jahtaamaan joukko verenhimoisia urgaleita. Ne saavuttavat heidät juuri Vardenien piilopaikan suun luona mutta saavat apua ja pelastuvat.

Murtagh paljastuu valtapatto Morzanin pojaksi jonka miekan Eragon sai Bromilta.

Arya saa viime hetkellä apua ja pelastuu.

Eragon jää Vardeneiden luokse.

Häntä testataan.

Sitten saapuu tieto että urgalit aikovat hyökätä Vardeneiden piilopaikkaan. Vaikka Vardenit ovat valmistautuneet taistelusta tullee verinen mutta loppuu siihen että Eragin surmaa varjo durzan Saphiran ja Aryan avustuksella.

Hän loukkaantuu vakavasti ja saa samanlaisen arven selkäänsä kuin Murtagh joka sai sen kun hänen isänsä heitti häntä miekalla.

Lopussa Eragon päättää lähteä haltioiden luokse kouluttamaan itseään ja Saphiraa lisää.


Tehnyt : Oona


3 kommenttia: