torstai 5. toukokuuta 2011

Ilkkaremesriskiraja

Kirjani oli Ilkka Remeksen Riskiraja.

Päähenkilöt: Aaro Korpi ja Niko Aula, tarinan kertojana toimii Aaro silloin kun tapahtumat sijoittavat sinne missä hekin seikkailevat. Kertojana toimii tuntematon kertoja, kun ollaan jossain muualla.

Aihe: Kirjan aihe oli biologisten aseiden varastaminen ja kuljettaminen Irakiin, ja Aaron ja Nikon taistelu sitä vastaan.

Miljöö: Tapahtumat sijoittuvat Suomeen, Viroon ja Venäjään. Sekä melkein Saksaan... Sijoittuu nykyaikaan.

Juoni: Aaro ottaa pikalainan pikavippiyhtiöltä ja kun ei saakkaan maksettua velkojaan, ystävänsä Nikon takia, he joutuvat töihin pikavippiyhtölle. He kuljettavat rahaa Viroon, ja päätyvät lopulta vahingossa salakuljettamaan ydinasetta. Pojat kuitenkin huomaavat salakuljettavansa epäilyttävää ampullia ja yrittävät saada sen takaisin Suomeen tutkittavaksi, mutta operaatiota hankaloittavat Israelilaiset agentit. Lopulta he päätyvät Venäjälle, josta he pääsevät nipin napin takaisin Suomeen ampullin kanssa, ja kaikki päättyy hyvin. Barack Obama jopa soittaa Aarolle, ja onnittelee Aaroa.

Muuta: Kirjassa ei ole mitään erityisen mieleenpainuvaa, paitsi kohta, jossa agentit lavastavat keski-ikäisen suomalaisen miehen syylliseksi salakuljetukseen ovelasti. Dialogi oli hyvin uskottava. Henkilöt eivät puhuneet koko ajan kirjakieltä ja oli muutenkin uskottava. - Kirja oli ihan ok. Ei mikään erikoinen, en jaksaisi muita Ilkka Remeksen kirjoja kylläkään lukea tämän perusteella.


eetukaleviposo

6 kommenttia:

  1. Suosittelen. Alku oli minusta todella hyvä, mutta lopusta tuli hieman sekava. Kun toiminta hyppeli Venäjältä Iraniin vai Irakkiin.

    VastaaPoista
  2. Moro moro luin tän :D


    Aapeli

    VastaaPoista
  3. hyvä hunneli<3 hienosti kirjoitettu, tajuan mitä siin tapahtuuu, oli varmaa täydellisen mielenkiintosta:)
    <3WILMA

    VastaaPoista
  4. Hyvä tarina :)
    T: Mira 8B

    VastaaPoista