perjantai 6. toukokuuta 2011

Vampyyripäiväkirjat

Kirjan nimi on Vampyyripäiväkirjat Korpinmusta ja kirjailija on L.J. Smith. Kirjan lajityyppi on Kauhu/Romantiikka.

Päähenkilöt: Elena Gilbert, Stefan Salvatore ja Damon Salvatore. Kirjan kertoja on suurimmaksi osaksi ulkopuolinen.

Aihe: Kouluun tulee uusi oppilas, Stefan Salvatore. Kun Elena huomaa uuden oppilaan, hän päättää saada hänet itselleen. Stefan välttelee Elenaa alussa, mutta lopulta hän antaa periksi ja kertoo Elenalle hänen salaisuutensa.

Miljöö: Kirjan tapahtumat sijoittuvat syksyyn ja nykyaikaan.

Juoni: Elena on hänen koulunsa kaunein ja suosituin tyttö. Kouluun tulee uusi oppilas, jonka nähdessään Elena haluaa hänet itselleen. Stefan välttelee häntä, kunnes kuukausien päästä hän pelastaa Elenan hautausmaalta. Heidän kaupungissaan havaitaan monia hyökkäyksiä, joita pidetään eläinten tekeminä. Yhtäkkiä kaikki pitävät Stefania syyllisenä hyökkäyksiin, koska hyökkäykset alkoivat silloin kun hän muutti kaupunkiin ja kukaan ei oikein tunne häntä. Elena tietää että Stefan salaa häneltä jotain ja myöhemmin Stefan kertookin Elenalle salaisuutensa. Hän on vampyyri, joka on syntynyt 1500 - luvulla, mutta hän ei ole syyllinen hyökkäyksiin vaan syyllinen on Stefanin veli Damon, joka ilmestyy paikalla yllättäen.

Muuta: Ei kirjassa ollut oikeen mitään niin mieleenpainuvaa. Dialogi oli jossain kohdissa uskottava, mutta jossain kohdissa se tuntui liiankin epätodelliselta. Pidin kirjasta ja voisin jopa lukea joskus sen uudestaan..

Niina 8a

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti