sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Lohikäärme ja soturi

Kauan, kauan sitten Doresell-joen rannalla Choranthin kylässä asui taitava metsästäjä nimeltään Goles Kaataja. Hän oli saanut nimensä taisteluista Lunarin hirveimpiä karhuja vastaan.

Kerran Goles eksyi metsässä valtavaan karhun luolaan ja jäi sen sisälle päiväkausiksi. Hän oli ilman ruokaa ja juomaa. Päivät vierivät, ja Goles oli yhä luolassa vankina, kunnes hän lopulta vannoi jumalille, että jos he pelastaisivat hänet tästä loukosta, niin hän hyvittäisi tekonsa millä keinolla tahansa.

Orlanth, merenkäynnin ja ukkosen jumala, vastasi hänen avunpyyntöönsä ja sanoi: "Jos olet valmis tekemään ihan mitä vain, niin pelastan sinut vaikka tuhannesti."

Goles oli onnesta kankeana, kunnes Orlanth lähetti hänet keskelle erämaata. Goles ei tiennyt, mihin Orlanth oli hänet lähettänyt. Sillä samalla hetkellä Golesin tielle ilmestyi valtava lohikäärme! Goles pelästyi ja yritti kaikkensa juostakseen pakoon.

Lohikäärme oli kuitenkin liian iso Golesin juoksunopeudelle, eikä aikaakaan, kun lohikäärme saavutti Golesin. Juuri kun lohikäärme oli juuri syöksemässä tulta Golesin päälle, niin Orlanth sanoi Golesille: "Sinähän olit valmis tekemään ihan mitä vain päästäksesi pois sieltä luolasta. Nyt olet vapaa, mutta ensin sinun on pyhitettävä tekosi minulle. Tapa lohikäärme!"

Silloin Goles keräsi rohkeutensa ja otti maasta lähimmän puukepin mitä löysi. Lohikäärme nousi takajaloilleen, ja siinä samassa Goles Kaataja oli lopultakin kaadettu.

Kukaan hänen kylästään ei vaivautunut häntä etsimään, ja lopultakin Lunarin karhut saivat rauhan. Luonto kostaa aina. Goles on nyt pyhittänyt tekonsa Orlanthille ja Gloranthan luonnolle. Vain vahvat selviävät, sanoo vanha tietäjä.


Tehnyt: Mira 8B

2 kommenttia:

  1. http://www.kalikos.org/tarinat/kesakuu2007.php, löytyypi täältä, kirjoittanut Markus Alapoti (alias Lebacord).

    VastaaPoista
  2. kiva tarina t: tomi. 8B

    VastaaPoista