perjantai 6. toukokuuta 2011

Piina

Kirjan nimi on Piina ja sen on kirjoittanut Stephen King. Kirjan päähenkilönä on Paul Sheldon, joka toimii myös kirjan kertojana. Kirjan tapahtumat sijoittuu 1980-luvulle Amerikkaan.

Juoni:

Tunnettu kirjailia nimeltään Paul Sheldon, joka on juuri saanut valmiiksi uuden Nopeat Autot kirjan, ajaa ojaan liukkaalla tiellä. Hän herää myöhemmin vieraasta paikasta, jossa hänen ykkösfaninsa pitäää hänestä huolta antamalla hänelle kipulääkkeitä. Paulille selviää nopeasti, että hänen ykkösfaninsa nimi on Annie Wilkes eikä Annie ole päästämäässä Paulia pois. Paulin toinen jalka on poikki, joten hän ei pääse pakoon. Myöhemmin Annie ostaa Paulille pyörätuolin ja kirjoituskoneen, koska hän haluaa Paulin kirjoittavan hänelle uuden Misery-romaanin. Annie Wilkes on hulluna Paulin Misery-sarjaan ja päättää polttaa Nopeat Autot kirjan käsikirjoituksen. Paul huomaa olevansa riippuvainen Novril nimisestä kipulääkkeestä.

Kerran, kun Annie lähtee kylälle ostamaan kirjoituspaperia, Paul pääsee pyörätuolinsa kanssa pois huoneesta tutkimaan taloa, mutta pettyy huomatessaan, että kaikki ulko-ovet on hyvin lukittu. Hän ottaa puukon mukaan aikeenaan tappaa sillä Annie kun hän palaa. Hän palaa huoneeseensa ja nukahtaa. Herätessään hän huomaa Annien laittavan hänelle piikkiä eikä hän pysty tehdä mitään kun Annie katkaisee hänen toisen jalkansa kirveellä. Pari päivää myöhemmin poliisi käy katsomassa Annien pihassa ja Paul rikkoo lasin huutaakaseen poliisille ja sillon Annie tappaa poliisin. Poliiseja käy myös myöhemmin, mutta silloin Paul ei yritä huutaa apua. Aika kuluu ja kirja valmistuminen lähestyy.

Kun kirja lopulta valmistuu Paul oli suunnitellut tappavansa Annien. Annie saapui huoneeseen juhlistamaan valmistunutta kirjaa ja silloin poltti kirjan ja ja tunki palavaa kirjaa Annien suuhun. Pitkän taistelun jälkeen hän oli viimein melkein varma siitä Annie olisi kuollut, mutta hän päätti silti piiloutua kylpyhuoneeseen.

Muutaman tunnin päästä poliisit saapuivat jälleen ja he auttoivat Paulia. Paul varoitti Anniesta, että tämä saattaisi olla hengissä. Poliisit tutkivat talon, mutta eivät löydä mitään. Annie Wilkesiä ei löytynyt mistään. Paul viedään sairaalaan ja hänen toinen jalkansa saadaan pelastettua. Hän myös päättää kirjoittaa uuden Misery-romaanin. Hän myös alkaa nähdä näkyjä siitä, että Annie tulisi tappamaan hänet.

Mielestäni kirja oli ihan hyvä, olisin kyllä kaivannut enemmän toimntaa kirjan alkuun ja kirjan loppu olisin voinut olla selkeämpi.

Dialogi oli uskottava ja elävä.

Kirjan arvosana: 8+


TEHNYT: Aapeli Lahti 8a




1 kommentti: