maanantai 2. toukokuuta 2011

Sydänyö

Lukemani kirjan nimi on Sydänyö ja sen on kirjoittanut Nora Roberts. Kirjan lajityyppi on romantiikka ja se kerrotaan päähenkilöiden näkökulmasta.

Päähenkilöt:

Päähenkiköinä kirjassa ovat Declan Fitzgerald ja Angelina Simone.
Declan on parikymppinen Bostonista New Orleansiin muuttanut entinen lakimies. Hän on lojaali ja hyvin kohtelias mies. Hänellä ei ole sisaruksia. Declan on juuri eronnut Bostonissa vaimostaan Jessicasta. Hänen vahemmilleen ero oli täysi järkytys. Sen takia hän muuttaa pois kotipaikastaan ja muuttaa New Orleansiin asumaan.
Angelina Simone on koko ikänsä New Orleansissa asunut parikymppinen nainen. Hän on kaunis, suorapuheinen ja rehellinen. Angelina omistaa baarin, jota hän "pyörittää" päivittäin. Hänen äitinsä on huumeriippuvainen, eikä Angelina halua nähdä tätä koskaan. Perheenään hänellä on isoäitinsä, joka asuu lähellä sitä taloa, jonka Declan on ostanut. Angelinalla ei ole sisaruksia.

Kirjan sivuhenkilöitä ovat Declanin kaveri Remy, Remyn vaimo Effie, sekä Angelinan isoäiti Odette.

Aihe:

Vuonna 1899 Manet Hall-nimisessä kartanossa tehtiin henkirikos. Tätä ei koskaan paljastettu kenellekään vaan uhrin väitettiin karanneen toisen miehen kanssa naimisiin ja muuttaneen kauas pois. Nais-uhrin henki vaeltelee kuitenkin talossa vaatien selvittämättömän kohtalonsa julki tuomista. Noin sata vuotta myöhemmin Declan Fitzgerald ostaa talon ja ryhtyy remontoimaan sitä. Decin elämään ilmestyy kuitenkin kaunis Angelina Simone, jolla näyttäisi olevan jotain yhteyksiä taloon...

Miljöö:

Kirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2002. Tapahtumapaikkoja ovat mm. Manet Hall, Odetten asunto ja Angelinan baari.

Juoni:

On vuosi 2002 New Orleansissa. Declan Fitzgerald ostaa Manet Hall-nimisen talon, jossa väitetään kummittelevan. Dec ei kuitenkaan ota näitä huhuja huomioon, vaan ryhtyy toden teolla kunnostamaan vuosien kuluessa rapistunutta taloa. Astuessaan yhteen talon huoneista Declanille kuitenkin tulee todella kummallinen olo, eikä hän haluaisi todellakaan mennä huoneeseen uudestaan. Olisiko kummitteluhuhuissa sittenkin jotain perää? Taloa remontoidessaan Declan törmää vaikeasti tavoiteltavaan Angelinaan ja rakastuu tähän ensisilmäyksellä. Angelinallekin näyttäisi tulevan outoja tuntemuksia siinä nimenomaisessa huoneessa Manet Hallissa. Angelinan ja Declanin kehittyvään "suhteeseen" kuitenkin näyttäisi kuitenkin vaikuttavan jokin asia menneisyydestä, mikä vain hämmentää heitä entisestään. Mutta molemmilla näyttäisi kuitenkin olevan vahvat siteet taloon ja niiden alkuperän selvittäminen ei olekaan ihan helppoa...

Dialogi:

Kirjan dialogi oli uskottavaa ja selkeää. Mieleenpainuvaa kirjassa olivat hienosti ja tarkasti kirjoitetut maisemakuvaukset, joita oli aina vähän väliä.

Mielipide:

Pidin kirjasta todella paljon. Kirjailija oli onnistuneesti sekoittanut kirjaan romantiikkaa, huumoria ja ripauksen jännitystä.


Lotta 8.a

5 kommenttia:

  1. Hyvin esitetty. :) Sain hyvin selville millainen kirja on kyseessä, sekä mistä kirja kertoo. :)

    Pauliina 8a

    VastaaPoista
  2. Kirjasta saa hyvän kuvan ja tämä on oikein hyvin kirjoitettu :)

    Ella 8a

    VastaaPoista
  3. Esitelmä hyvin kirjoitettu, paljon tietoa :)

    Elina 8a

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Hyvin kirjoitettu ja esitetty :)

    Niina 8a

    VastaaPoista