maanantai 23. toukokuuta 2011

Kirjaesitelmä Genesis, tekijä: Iina

Genesiksen kirjoitti Bernard Beckett. Kirja ajoittuu 2000-luvun lopulle, jossa ihmiset ovat turvassa mutteivat vapaita. Eli he eivät pääse pois asuinsaarestaan.
Eräs tyttö, nimeltä Anaksimandros, kertoo Adam Forden elämänvaiheita, koska hän oli todella merkittävä henkilö tehdessään teon mitä kukaan muu ei olisi tehnyt. Hän oli vartio puuhissa kaverinsa kanssa. Työssä piti ampua kaikki veneet tai muut alukset jotka lähestyivät porttia, mikä erotti kansalaiset ulkomaailmasta. Veneet kivasti räjähtivät mereen, ihmiset mukanaan. Kerran pieni vene lähestyi porttia ja Adam huomasi mitä veneessä oli. Nuori tyttö. Hänen piti ampua se, muttei pystynyt. Hän pyysi kaveriaan ampumaan. Siispä he vaihtoivat paikkaa, Adam meni vartiotorniin ja kaveri rantaan tähtäämään. Adam ei halunnut tytön kuolevan joten hän ampui kaverinsa. (jos rannalla tähtäävä henkilö jostain syystä epäröi hänet piti ampua vartiotornista) Adam pelasti tytön ja vei hänet luolaan, toi hänelle ruokaa ja peitteitä.
"Juonta en oikein saanut selville, koska en edes ehtinyt lukea kirjaa kokonaan. Silti kannattaa lukea, ei se niin huono ollut."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti